Retinoli ihonhoidossa

Mikä on retinoli?

Retinoli on yksi A-vitamiinin johdannaisista. A – vitamiinin johdannaisia on useita erilaisia kuten retinoli, retinyyliasetaatti ja tretinoiin tai retinolipalmitaatti.  Eroja johdannaisilla on niiden tuomalla A- vitamiini reaktiolla tai ärsytyksellä, jonka johdannainen tuo iholle. Retinolipalmitaatti on vakaampi muoto A- vitamiinista, jolloin käytettynä se ei luo rajua ärsytys reaktiota iholle ja sitä voidaan käyttää useammin ja sopii hyvin herkemmälle iholle aloitus tuotteeksi.

 

Hoitolastamme löydät tehokkaat ja turvalliset retinoli tuotteet aloittavalle retinolin käyttäjälle sekä kokeneemmalle. Suosittelemme maksuttoman konsultaation varausta mikäli toivot lisätietoa ihosi oikeanlaisesta hoitamisesta ja haluat lisätietoa retinoli tuotteista. Käytössämme on kaksi ihonhoitosarjaa pHformula sekä Zo skin health, joista molemmista löytyy retinoli tuotteita.

 

 

Retinolin toiminta

Retinoli on yksi tehokkaimmista ihonhoidossa käytettävistä ainesosista ja siitä löytyy paljon myös tutkittua tietoa. Retinolista puhutaan usein ”nuoruudenlähteenä”, joka johtuu retinolin kyvystä auttaa ihoa vähentämään hienoja juonteita ja ryppyjä. Retinolin kyky edistää ihon uusiutumista on kiistaton ja syy siihen, miksi sitä käytetään monenlaisissa ihonhoidollisissa tuotteissa ja miksi se on niin valtavan suosittu ainesosa.

Mihin retinolia käytetään?

Retinolia ja A- vitamiinin johdannaisia yleensäkin käytetään ikääntymisen merkkien hoidossa, aknen ja epäpuhtaan ihon hoidossa sekä auringon aiheuttamien ihovaurioiden hoidossa. Retinoli auttaa tasoittamaan ihon sävyä ja tekstuuria ja vähentämään ryppyjä.

Aknen hoito ja retinoli

Aknen hoidossa ainesosan tehtävä on edistää ihosolun uudistumista, joka auttaa pitämään huokoset avoimena ja ehkäisee ihohuokosten tukkeutumista. Tämä vaikutus voi vähentää aknen näkyvyyttä. Aknen hoidossa tärkeää on myös tulehduksen vähentäminen. Retinoli voi vaikuttaa aknen hoidossa siihen, että ihon punakkuus ja tulehduksellisuus tasaantuu. Retinoli myös vähentää mustapäiden ja valkopäiden muodostumista.

Lue lisää aknen hoidosta

Lue lisää aknearpien hoidosta

Aloita retinoli ammattilaisen opastuksella

Huomioitavaa retinolin aloituksessa. On tärkeää huomioida retinolin oikeanlainen käyttö. Suosittelemme retinoli tuotteiden aloitusta ammattilaisen valvonnassa ja ohjeistuksella, jotta vältyt rajuilta ärsytys reaktioilta ja saat ohjeistuksen tuotteiden oikeanlaisesta käytöstä. A- vitamiini johdannaisten kanssa on tärkeää huomioida myös auringon haitat ja monet tuotteet voivatkin sopia vain ilta käyttöön. On kuitenkin äärimmäisen tärkeää käyttää aina laadukasta UV suojaa iholla. Pidemmällä käytöllä iho tottuu retinoliin eikä iholle synny enää niin voimakasta ärsytys reaktiota. Retinoli tuotteen kanssa on syytä kiinnittää myös muihin ihonhoitorutiineihin ja huolehtia, että hoitotuotteista löytyy tarpeeksi kosteutta tuova voide.

 

Lue lisää ihoanalyysistä

Lue lisää retinol boost kausihoidosta

Heräsikö kysyttävää?

Soita 041 3130 335 tai laita sähköpostia asiakaspalvelu@oulunihonhoitokeskus.fi