Couperosa

Couperosa iho

Couperosa on yksi yleisimmästä iho-ongelmista suomalaisilla. Couperosa johtuu hiusverisuonista, jotka ovat laajentuneita. Couperosa voikin hoitamattomana edetä ruusufinniksi saakka. 

Couperosa ja punoitus ihossa

Couperosassa ihon hiusverisuoniston laajentumisen vuoksi ihossa etenkin poskipäillä ja nenän syrjissä on havaittavissa eri asteista ihon punoitusta. Oireiden alkaessa punakkuus ihossa voi esiintyä ajoittain, mutta edetessään punoitus usein jää iholle pysyäkseen. Ihossa esiintyy usein myös kuivuutta ja se on herkkä. Kuivuuden vuoksi iho saattaa olla hyvin reaktiivinen ja reagoi herkästi punoittamalla. Couperosan mukana tuomat ihon punoitukset ovat kiusallinen vaiva ja tästä kärsivät usein peittävät ihoa peitevoiteilla sekä  meikillä. Ihon punoittelu voi olla suuri sosiaalisia kontakteja häiritsevä yksittäinen tekijä. 

Couperosan aiheuttaja

Suomalaisilla esiintyy couperosaa paljon, johtuen vaaleasta ihon fototyypistä sekä ohuesta ihosta. Hyvin yleisesti couperosan puhkeamisen ikä on aikuisiällä noin 30- 50 ikävuoden paikkeilla. On myös mahdollista, että couperosaa esiintyy nuoremmilla. Kovat pakkaset, joissa iho on päässyt paleltumaan voi altistaa couperosan synnylle. Myös paahtava auringonpaista voi olla syy couperosa oireilun puhkeamiselle.  Verisuonten seinämien heikkous on osittain perinnöllistä ja tästä syystä oireilua voi esiintyä myös nuoremmilla. Couperosaa sekä ihon punoitus oireistoa kannattaa aina hoitaa ammattilaisen valvonnassa. 

Couperosan hoitoa pinnoitushoidoilla

Olipa kyseessä kuinka voimakas ihon punoittelu ja couperoottinen oireilu tahansa, voimme hoitaa oireistoa tutkitusti tehokkaalla pHformulan pinnoitushoidolla. Hoidolla saadaan tehokkaasti vähennettyä oireistoa ja ihon punoittavaa sävyä tasoitettua. Hoitojakson aikana punoittelu ihossa vähenee huomattavasti. Pinnoitushoito on turvallinen tapa aloittaa punoittelevan ihon hoitaminen. Pinnoitushoito tehoaa kaikenlaiseen ihon tulehdukselliseen tilaan sekä punoittelu oireistoon myös ruusufinniin. 

 

Lue aknen hoidosta

Heräsikö kysyttävää?

Soita 041 3130 335 tai laita sähköpostia asiakaspalvelu@oulunihonhoitokeskus.fi