Ruusufinni

Ruusufinnin eli rosacean oireet

Ruusufinnissä kasvojen iho etenkin poskilla sekä nenän seudussa lehahtelee herkästi punaiseksi tai on jatkuvasti punoittava. Oireet saatetaan usein sekoittaa couperosaan, joka pahetessaan voikin johtaa ruusufinnin puhkeamiseen.  Ruusufinnin erottaa couperosasta yleensä pienillä märkäisillä näppylöillä, jotka hyvin usein ruusufinnissä esiintyvät. Lisäksi iho saattaa olla kuivan kutiseva ja herkkä sekä reagoida herkästi punoittamalla. Ruusufinnin oireita voidaan hoitaa ja rauhoittaa tehokkaasti, mutta ruusufinniä ei voida kokonaan parantaa.

Ruusufinnin oireilua pahentavia tekijöitä ovat saunominen, auringon UV säteet, toisilla alkoholi sekä mausteiset ruoat. Rosaceassa ihon oireilu voi esiintyä aaltomaisesti ja voi olla pidempiäkin jaksoja, että iho on rauhallinen.

Ruusufinnin hoito

Ruusufinni on ihosairaus, jota voidaan hoitaa turvallisesti ja tehokkaasti pinnoitushoidoilla. Hoidoilla saadaan rauhoitettu rosacean oireilua ja tasattua ihon punoittavaa sävyä. Ihon kuivuutta ja kutinaa tulee hoitaa oikeinlaisilla barriääriä korjaavilla tuotteilla sekä ihon tulehduksellista tilaa rauhoittavilla tuotteilla. Käytössämme on farmakosmeettinen pHformula tuotesarja sekä Zo skin health tuotteet, joista löytyy myös ruusufinnin hoitoon sopivat ihonhoitotuotteet. Ihonhoitotuotteilla on suuri merkitys oireilun kuriin saamiseksi yhdessä pinnoitushoitojen kanssa. 

Ruusufinnin oireilua voi pahentaa aurinko, joten ihon suojaaminen UV suojalla on ehdottoman tärkeää läpi vuoden. 

Yleisesti ruusufinni oireista kärsivän kannattaa välttää kaikkea, mikä saa ihon oireilemaan. Erityisesti voimakkaat kylmän ja kuuman vaihtelut voivat olla iho-oireita pahentavia tekijöitä. Iho on hyvä suojata pakkaskeleillä sekä saunassa. Meiltä löydät miellyttävän geelinaamion, joka tehostaa ihon kosteutusta ja, joka suojaa rosacea ihoa saunassa. pHformula SOS linjassa on oikeanlaisia tuotteita, jotka suojaavat ihoa kylmältä ja viimalta ja estävät näin ollen ihoa haihduttamasta kosteutta.

 

Lue couperosa ihosta 

2K6A5510

Heräsikö kysyttävää?

Soita 041 3130 335 tai laita sähköpostia asiakaspalvelu@oulunihonhoitokeskus.fi