Aknen hoito

Aknen hoito

Hoidamme aknea tuloksellisesti pinnoitushoidoilla, jotka ovat hoitolassa tehtäviä kemiallisia kuorintahoitoja. Lähtökohtana akne ihon hoidossa on aina kokonaistilanteen kartoittaminen. Lähestymistapamme aknenhoitoon ei ole lääketieteellinen vaan pyrimme ratkaisemaan iho-ongelmat ihon häiriötiloja korjaavilla hoidoilla, jotka aktivoivat ihon toimintoja ihon pinnan alla, jossa muutoksen tulee tapahtua, että mustapäät, valkopäät sekä aktiiviset finnit saadaan kuriin. 

Akne voi olla  perinnöllinen ja sitä on voinut esiintyä perheessä vanhemmilla tai sisarruksilla.  Joskus akne voi puhjeta vasta aikuisiällä erinäisistä syistä johtuen.  Hyvin usein akne on kuitenkin teini-iällä vaivaava iho-ongelma. Ihosairaudet ovat aina vaiva, jotka vaikuttavat hyvin vahvasti itsetuntoon, voivat aiheuttaa masentuneisuutta tai alakuloa ja voivat olla esteenä sosiaalisille kontakteille. Nuorena ollut akne on voinut jättää aknearpia kasvoille ja anearvet voivat häiritä vielä vuosikymmenien kuluttua. Mitä varhaisemmassa vaiheessa akne ihon hoito voidaan aloittaa sitä pienemmällä todennäköisyydellä iholle jää syviä aknearpia. 

Aikuisiän akne ja hormonaaliset vaihtelut

Akne voi puhjeta myös aikuisiällä. Tällöin aknen puhkeamisen syynä voivat olla monet erilaiset tekijät kuten stressi, ruokavalio, lääkkeet, ihonhoitorutiinit ja ennen kaikkea hormonaaliset vaihtelut. Naisilla aknen puhkeamisen syynä voi olla raskauden aikaiset hormonaaliset muutokset. Naisilla yleinen vaiva akne ihon puhkeamiselle aikuisiällä on hormonaaliset ehkäisyvalmisteet. Ihon kunto voi huonontua myös ikääntyessämme ja epäpuhtaudet kuten mustapäät sekä finnit voivat alkaa vaivat myös selässä tai muualla vartalolla. Usein hormonaalinen akne sekä ihon tukkeutuminen ilmenevät leuan alueella mustapäänä, ihon alaisina tukkeumina sekä finneinä.

Akne ihon hoito

Aloitamme akne ihon hoitamisen aina maksuttomalla konsultaatiokäynnillä. Aknen hoitaminen vaatii perehtymistä kokonaisvaltaisesti ihon tilanteeseen sekä terveydentilaan. Epäpuhtaan sekä akne ihon hoitaminen vaatii aina sekä hoitolassa tehtäviä hoitosarjoja sekä oikeanlaiset aknen hoitotuotteet. Tuloksia akne ihon hoidossa saadaan pitkäjänteisyydellä sekä oikeanlaisella ihonhoitorutiinilla, jossa sinua auttaa ammattilainen. Tehokkailla aknehoidoilla voidaan saavuttaa erinomaisia tuloksia ja ehkäistä näin aknearpien muodostumista. Oikeanlaisilla ihonhoitotuotteilla ja hoitoyhdistelmillä voidaan välttyä kovilta antibioottikuureilta. Toisinaan tilanne voi olla vakava ja vaaditaan ihotautilääkärillä käyntiä.

Aknearpien hoito

Aknearpien hoitoon on monenlaisia tapoja. Usein parhaimmat lopputulokset aknearpien hoidossa voidaan saavuttaa yhdistelemällä erilaisia hoitoja. Aknearpi hoidetaan tehokkaasti kollageeniä aktivoivilla hoidoilla kuten profhilolla tai mesoterapialla. Yksi suosittu hoitomuoto aknearville on dermapen mikroneulaus. Ammattilainen osaa katsoa sinulle sopivan hoitomuodon. 

 

Lue myös ruusufinnistä

Lue myös couperosasta 

Hoitosarjan ja kotihoitotuotteiden tulos
Käytössä vain hoitolasta saatavat kotihoitotuotteet

Heräsikö kysyttävää?

Soita 041 3130 335 tai laita sähköpostia asiakaspalvelu@oulunihonhoitokeskus.fi