Täyteainehoidot

Täyteainehoidoilla voidaan häivyttää ikääntymisen merkkejä

Kasvojen sekä huulten muotoilussa käytettävä täyteaine on hyaluronihappoa, johon on lisätty kemiallinen ristisidos, jotta hyaluronihappo on saatu pysyvämmäksi sekä volyymia tuovaksi aineeksi.  Aine on 100% biohajoava eikä siitä jää jäämiä elimistöön sen poistuttua. 

Hyaluronihappoa löytyy ihmisen kehosta luonnostaa iho-,side-, hermo-,ja epiteelikudoksessa. Noin puolet hyaluronihaposta elimistössämme sijaitsee ihossa. Hyaluronihapon tehtävä on pitää iho kimmoisana ja kosteutettuna.  Ihon hyaluronihappo pitoisuus vähenee meiltä kaikilta ikääntyessämme, jolloin iho menettää kosteutta ja kimmoisuutta.  Näin ollen ihoon syntyy pikku hiljaa juonteita ja iho on kuivempi. 

Kasvoissamme tapahtuu ikääntyessämme paljon asioita, joita voidaan korjata ja palauttaa täyteaineilla. Täyteaineiden tarkoitus on tuoda luonnollisesti volyymia kohtiin, joissa sitä nuorempana on ollut eli palauttaa nuorekasta ilmettä. Täyteaineella voidaan myös muokata esimerkiksi poskipäitä tai leukalinjaa, jotka nämäkin ovat usein osa ikääntymisen merkkien hoitamista. Ikääntyessämme myös huulet kapenevat ja huulen puna-alue kääntyy sisäänpäin. Täyteaineella voidaan palauttaa myös kaunista ja luonnollista muotoa huuliin. Täyteaineilla voidaan korjata ja madaltaa jo syntyneitä juonteita kasvoilla, kuten nasolabiaalijuonteita tai ylähuulen päällysosan juonteita. Koulutettu ja kokemusta omaava sairaanhoitaja osaa suunnitella sinulle hoidon aina siten, että lopputulos on kaunis ja luonnollinen eikä täytetyn näköinen tai vahamainen.

Kasvojen täyteainehoidot aloitetaan aina maksuttomalla konsultaatiokäynnillä.

Keskikasvojen sekä poskien täyteainehoito

Kasvojen täyteainehoidot näyttävät luonnollisilta, kun ne on tehty ns. tarpeeseen sekä laadukkailla täyteaineilla. Täyteaineella korjataan tehokkaasti iän mukana tuomia volyymi puutoksia kasvoilla, kuten poskien volyymin puutoksia tai keskikasvojen volyymia. Ikääntyessämme kasvojen piirteet laskevat, jolloin volyymin puutoksia syntyy etenkin keskikasvoille. Täyteaineella saadaan tällöin luonnollisesti tuotua volyymia alueille, joissa sitä nuorempana on ollut ja näin taataan luonnollisen näköiset lopputulokset. Usein keskikasvojen hoidossa käsitellään myös poskilinjaa. Keskikasvoja sekä poskia hoidettaessa täyteaineella käytämme lähes poikkeuksetta kanyylia toimiessamme. Kanyyli on tylppäpäinen apuväline, jonka avulla täyteaine saadaan asetettua haluamaamme kohtaan kasvoissa turvallisemmin. Konsultaatiokäynnillä suunnittelemme hoidon sinun kasvoillesi ja käymme läpi hoidettavat alueet. 

Nasolabiaalit, marionetit sekä suupielien täyteainehoidot

Nasolabiaalijuonteet eli nenästä ylähuulta kohden lähtevät pitkät juonteet ovat ikääntymisen seurausta kasvoillamme tai oikeammin niiden syventyminen on seurausta ikääntymisen kulusta. Ikääntymisen myötä piirteemme kasvoilla laskevat, jolloin alkaa muodostua nasolabiaaliin sekä marionettiin syvempi juonne. Marionettijuonteet ovat suupielistä leukaperiä kohden lähtevät juonteet, jotka syvenevät yleensä nasolabiaalijuonteiden jälkeen. Molempia juonteita voidaan kohottaa täyteainehoidolla, jolloin juonne madaltuu ja kohottuu ja näin ollen se ei enää syvyydellään häiritse. Tällaisia juonteita hoidetaan usein myös aloittaen hoidot yläkasvoista. Alaspäin kääntyviä suupieli voidaan hoitaa myöskin täyteaineella tai botoxilla. Täyteaineiden määrät sekä injektio alueet riippuvat ikääntymisen asteesta. 

Leuan sekä leukalinjan täyteainehoito

Täyteainehoidoissa trendit vaihtelevat. Yksi suosittuja trendejä tällä hetkellä on leukalinjan terävöittäminen. Tällöin leukaluun kulmaa korvan alapuolella halutaan selkeämmäksi, jolloin tulee efekti pidemmästä ja terävemmästä- selkeämmin erottuvasta leukalinjasta. Usein trendit ovat enemmän nuorten keskuudessa olevia ilmiöitä, mutta myös iäkkäämmille asiakkaille leukalinja on yksi merkittävimmin häiritsevistä asioista kasvoilla. 

Täyteaineella voidaan myös parantaa leuan epäsymmetrioita tai leuan pään muokkausta. Ongelmana voi olla liian taakse jäävä leuka sivuprofiilissa tai leuan pään kuoppa tai muu leukaan kohdistuva ongelma. Tällöin täyteaineella saadaan kohotettua leukaa tai muovattua sitä. 

Huulten täyteainehoito

Huulten täytön suorittaa aina sairaanhoitaja, jolla on kokemusta hoitojen tekemisestä. Mikäli tavoittelet reilua volyymin lisäystä huuliin, on erittäin todennäköistä, että yksi hoitokerta ei riitä. Ennen jokaista hoitoa asiakkaan kanssa keskustellaan asiakkaan toiveista ja mahdollisesta lopputuloksesta sekä mietitään aina juuri sinun huulillesi parhaiten sopiva täyteaine.  Käytämme pääsääntöisesti Aliaxin, Teosyal tai Juvederm täyteaineita. 

 

Hyaluronihappo valmisteissa on eroja. Erot perustuvat suurelta osin täyteaineen koostumukseen, pehmeyteen sekä kudos intekraatioon. Erilaisilla alueilla käytetään eri vahvuisia täyteaineita, jolloin myös aineen hyaluronihappopitoisuus voi vaihdella.  Eri merkkisillä täyteaineilla voi olla suuriakin eroja.  Joihinkin aineisiin on voitu lisätä myös puuduteainetta, jotta hoito olisi mahdollisimman kivuton asiakkaalle. Laadukkaissa täyteaineissa epämiellyttävät reaktiota ovat harvinaisia ja täyteainehoidot ovat turvallisia ja saavat lopputuloksen näyttämään kauniilta ja luonnolliselta. Täyteainehoitoa suunnitellessa kannattaa ottaa selvää käytettävistä valmisteista. 

Ensimmäisellä täyttökerralla huulissa täyteaine pysyy hiukan lyhyempään kuin, että täyttöjä olisi useita. Ylläpito täyttöjä tehdään tarpeen mukaan. Seuravilla täyttökerroilla täyteainetta ei usein tarvita yhtä paljon päästäkseen samaan tulokseen. On hyvin yksilöllistä kuinka täyteaine juuri sinulla pysyy. Tämän päivän trendi huulissa on tehdä kauniita luonnollisia lisäyksiä huulen volyymiin. Myöskin täyteaineet ovat hurjasti muuttuneet vuosien varrella ja laadukkaat aineet ovat upeasti omaan kudokseesi mukautuvia eivät jätä pahkuroita. 

Huulten täyteainehoidot aloitetaan maksuttomasta konsultaatiosta. Kuva konsultaatio on myös mahdollinen.

 

Hyvä tietää täyteainehoidosta

Täyteainehoidot ovat turvallisia, kun toteuttaja on terveydenhuollon ammattihenkilö, jolla on riittävät koulutukset ja valmiudet toteuttaa esteettisiä hoitoja ja arvioida täyteainehoitojen tarve aina yksilöllisesti jokaiselle asiakkaalle. Tärkeää on myös, että hoitoa toteuttavalla klinikalla on valmiudet ja osaaminen toimia jos jotakin yllättävää tapahtuu. Aseptiikan tunteminen on äärimmäisen tärkeää hoitoja toteuttaessa. Yksittäinen koulutus ei tee esteettisten hoitojen ammattilaista kenestäkään, vaan alalle on kouluttauduttava usealla erilaisella koulutuksella sekä säännöllisesti lisää. 

Oulun ihonhoitokeskuksella hoidot toteuttavat sairaanhoitajat.  Huolehdithan aina, että esteettisten hoitojen toteuttaja on terveydenhuollon ammattilainen, näin ollen hänellä on myös potilasvakuutus, joka on turva sinulle sekä hoidon toteuttajalle. Hoidot sisältävät aina riskejä, joten on äärimmäisen tärkeää, että hoidon toteuttaja ymmärtää myös nämä asiat.

Mahdolliset esteet täyteainehoidoille

– Aktiivinen herpes on este hoidolle. Huulia voi täyttää kun herpes on täysin parantunut

– Jos sinulle tulee herkästi huuliherpes on ennen huulten täyttöä suotavaa aloittaa estolääkitys

– Verenohennus lääkkeet sekä veren hyytymissairaudet ovat este hoidoille

– Diabetes, joka ei ole hoitotasapainossa.

– Sinun on oltava täysin terve tullessasi hoitoon, antibioottikuurit ovat este hoidolle

– Suosittelemme omegoiden sekä aspiriinin ja Buranan tauotusta vähintää 1vk ennen hoitoa ( mustelma riski)

– Vältä tupakointia sekä alkoholin käyttöä ennen hoitoa ja hoidon jälkeen

Käythän maksuttomassa konsultaatiossa ennen hoitoon tuloa, etenkin mikäli olet tulossa meille ensimmäistä kerta

Täyteainehoidon jälkeen

Vältä pistosalueen koskettelua 3 tuntia hoidon jälkeen. Älä laita hoidetulle alueelle huulirasvaa tai meikkiä 3 tuntia hoidon jälkeen.  Näillä toimilla ehkäistään sitä, ettei injektio kohtiin pääse bakteereja, jotka voivat tulehduttaa hoidetun alueen. Turvotusta voi ilmetä hoidon jälkeen, kesto on yksilöllistä, mutta usein tasaantuu muutamassa päivässä – viikossa. Huulissa turvotus voi olla reilumpaa, mutta pahin turvottelu laskee yleensä 12h-24h kuluttua hoidosta.

Ethän altista hoitoaluetta kuumuudella 48h hoidon jälkeen (sauna, solarium)

Ethän suorita rajua urheilua tai hikiliikuntaa 48h hoidon jälkeen

Mustelmia voi esiintyä hoidon jälkeen, joka on normaalia. Mustelmat häviävät yleensä itsekseen noin 1-2 viikossa. Mustelmia on tärkeää seurata kotona ja jos jotakin poikkeavaa ilmenee on otettava yhteyttä asiakaspalveluumme

Käytössämme olevat täyteaineet

Huulten täyteainehoidossa sekä kasvojen täyteainehoidoissa käytämme Teosyal, Aliaxin tai Juvederm täyteaineita. Käytämme hoitolassamme vain laadukkaita ja CE- merkittyjä täyteaineita, joihin olemme käyneet aina maahantuojan koulutukset. 

Tärkeää tietää!

Ennen jokaista hoitoa keskustelemme yhdessä asiakkaan kanssa halutuista hoitotuloksista ja odotuksista.

Hoitoihin sisältyy aina myös riskejä, jonka vuoksi ennen jokaista hoitoa asiakas täyttää esitietolomakkeen, jossa kartoitetaan terveydentilaa, allergioita jne. Tällä tavoin saamme minimoitua mahdolliset riskit kuten allergiset reaktiot.

Huomaathan myös, että toisinaan jokin perussairaus tai allergia voi olla este hoidon toteutukselle. Esitietolomakkeet ja hoidot ovat aina salassapidettäviä asioita ja luottamuksellista tietoa hoidon tekijän sekä asiakkaan välillä.

Haluamme tarjota Oulun ihonhoitokeskuksen asiakkaille vain laadukasta ja turvallista hoitoa ammattitaidolla. Koska hoidon toteuttaja on sairaanhoitaja, on Oulun ihonhoitokeskuksella myös potilasvakuutus.

Heräsikö kysyttävää?

Soita 041 3130 335 tai laita sähköpostia asiakaspalvelu@oulunihonhoitokeskus.fi