Huulten täyteainehoito

Hyaluronihappo huulten täyteainehoidossa

 

Huulten ja kasvojen muotoilussa käytettävä aine on hyaluronihappoa.
Aine on 100% biohajoava eikä siitä jää jäämiä elimistöön sen poistuttua.
Hyaluronihappoa löytyy ihmisen kehosta luonnostaa iho-,side-, hermo-,ja epiteelikudoksessa. Noin puolet hyaluronihaposta elimistössämme sijaitsee ihossa. Hyaluronihapon tehtävä on pitää iho kimmoisana ja kosteutettuna.  Ihon hyaluronihappo pitoisuus vähenee meiltä kaikilta ikääntyessämme jolloin iho menettää kosteutta ja kimmoisuutta.  Näin ollen ihoon syntyy pikku hiljaa juonteita ja iho on kuivempi. Huulissa ikääntyminen aiheuttaa huulten kapenemista ja täyteläisyyden menetystä. Ikääntyessämme huuli myös kääntyy sisäänpäin, jolloin huulipunalle ei jää entisenlailla aluetta johon sitä laittaa. Huulten yläpuolella saattaa tulla myös hentoja pystyjuonteita, joihin huulipuna lähtee karkaamaan.

Hyaluronihappo valmisteissa on eroja. Ero perustuu lähinnä tuotteen kestoon, hyaluronihappo pitoisuuteen sekä aineen paksuuteen.  Eri merkkisillä täyteaineilla voi olla suuriakin eroja.  Joihinkin aineisiin on voitu lisätä myös puuduteainetta, jotta hoito olisi mahdollisimman kivuton asiakkaalle. Laadukkaissa täyteaineissa epämiellyttävät reaktiota ovat harvinaisia ja täyteainehoidot ovat turvallisia ja saavat lopputuloksen näyttämään kauniilta ja luonnolliselta. Ensimmäisellä täyttökerralla huulissa täyteaine pysyy hiukan lyhyempään kuin että täyttöjä olisi useita. Keskimääräinen pysyvyys ensimmäisellä kerralla on noin 4 kuukautta. Hoidon voi käydä uusimassa kun edellisestä täytöstä on kulunut vähintään 1 kuukausi. 

Hoito on turvallinen, kun sen toteuttaa terveydenhuollon ammattihenkilö, jolla on riittävät koulutukset ja valmiudet toteuttaa esteettisiä hoitoja ja arvioida täyteainehoitojen tarve aina yksilöllisesti jokaiselle asiakkaalle. Myös aseptiikan tunteminen on äärimmäisen tärkeää hoitoja toteuttaessa. Yksittäinen koulutus ei tee esteettisten hoitojen ammattilaista kenestäkään, vaan alalle on kouluttauduttava säännöllisesti lisää. Oulun ihonhoitokeskuksella hoidot toteuttaa sairaanhoitaja.

Täyteainehoitoja ei tehdä raskaana oleville tai imettäville. Huomioithan myös, että aktiivinen infektio sekä herpes ovat esteitä hoidolle. Meillä kaikkiin esteettisiin hoitoihin on 18 vuoden ikäraja.

Mikäli tulet meille hoitoon ensimmäistä kertaa, suosittelemme ensin käyntiä maksuttomassa konsultaatiossa. Voit varata ajan maksuttomaan konsultaatioon tästä 

Huulten täyttö sekä "tupakkarypyt"

 

Huulten täyteainehoidot ovat yksi suosituimpia toimenpiteitä. Huulten volyymi laskee ikääntyessämme ja huuli painuu sisäänpäin sekä nenän ja ylähuulen välinen alue pitenee. Kaikkiin tällaisiin asioihin puuttuminen takaa luonnollisen näköisen tuloksen huulten muotoilussa täyteaineella. Huulten täytön suorittaa aina sairaanhoitaja, jolla on kokemusta hoitojen tekemisestä. Mikäli tavoittelet reilua volyymin lisäystä esimerkiksi huuliin, on erittäin todennäköistä, että yksi hoitokerta ei riitä. Ennen jokaista hoitoa asiakkaan kanssa keskustellaan asiakkaan toiveista ja mahdollisesta lopputuloksesta sekä mietitään aina juuri sinun huulillesi parhaiten sopiva täyteaine.  Huulten täytössä on käytössä erilaisia tekniikoita, jotka mahdollistavat paremmin haluttuja lopputuloksia. Käytämme usein monia tekniikoita huulia muotoillessamme sekä huulia täyttäessä. Russian lips tekniikka on yksi tunnetuimpia ja meillä yleisesti käytössä.

Huulten ympärysalue ja etenkin ylähuulen päällysosan juonteikkuus on yksi yleisempiä  syitä, jolloin meiltä haetaan apua. Ylähuulen päälle muodostuvat pystyjuonteet ovatkin usein kutsuttu nimellä ”tupakkarypyt” tai ” viivakoodit”. Näitä juonteita hoidetaan erityisen hyvin niille soveltuvalla täyteaineella, jolla saadaan luonnollisen kaunis lopputulos. Usein näitä pystyjuonteita hoidettaessa on hyvä tuoda ryhtiä myös huuliin. Nämä kaksi hoitoa on mahdollista tehdä samalla hoitokerralla, ja tällöin käytetään kahta erilaista täyteainetta. 

Täyteainehoidot niin kasvoille kuin huulillekin ovat suhteellisen nopeita toimenpiteitä toteuttaa. Yleisesti ottaen kasvojen täyteainehoidot voidaan toteuttaa neulalla tai kanyylilla. Huulten täyteainehoidossa emme käytä kanyylia. Hoidon jälkeen mustelmat ja turvotus hoitoalueella on mahdollisia. Myös hoitoalue saattaa punoitella hoidon jälkeen. Täyteainehoitojen jälkeen voit tiettyjen rajoitusten puitteissa palata normaaliin arkeen heti toimenpiteen jälkeen. 

Mikäli tulet meille hoitoon ensimmäistä kertaa, suosittelemme ensin käyntiä maksuttomassa konsultaatiossa. Voit varata maksuttoman konsultaation tästä.

 

Mahdolliset esteet huulten täyteainehoidolle

– Kaikki esteettiset hoidot ovat K18

– Aktiivinen herpes on este hoidolle. Huulia voi täyttää kun herpes on täysin parantunut

– Jos sinulle tulee herkästi huuliherpes on ennen huulten täyttöä suotavaa aloittaa estolääkitys

– Verenohennus lääkkeet sekä veren hyytymissairaudet ovat este hoidoille

– Suosittelemme omegoiden sekä aspiriinin ja Buranan tauotusta vähintää 1vk ennen hoitoa ( mustelma riski)

– Vältä tupakointia sekä alkoholin käyttöä ennen hoitoa

Kenelle huulten täyttö sopii?

Kaikille, jotka toivovat epäsymmetrioiden korjaamista huulesta tai lisää volyymia. Myös iän tuomat muutokset korjataan huulissa täyteaineella. Otathan selvää onko sinulla mahdollisia esteitä täyteainehoidolle ennen hoidon varaamista.

Hoidon jälkeen

Vältä pistosalueen koskettelua 3 tuntia hoidon jälkeen. Älä laita hoidetulle alueelle huulirasvaa tai meikkiä 3h hoidon jälkeen.  Näillä toimilla ehkäistään sitä, ettei injektio kohtiin pääse bakteereja, jotka voivat tulehduttaa hoidetun alueen. Turvotusta voi ilmetä hoidon jälkeen, kesto on yksilöllistä, mutta usein tasaantuu muutamassa päivässä – viikossa. Huulissa turvotus voi olla reilumpaa, mutta pahin turvottelu laskee yleensä 12h-24h kuluttua hoidosta.

Mustelmia voi esiintyä hoidon jälkeen, joka on normaalia. Mustelmiin on saatavana meiltä myös hoitovoidetta kotiin. Mustelmat häviävät yleensä itsekseen noin 1-2 viikossa.

Kaikkia toimia, jotka lisäävät turvotusta on hyvä välttää hoitojen jälkeen 2-3 vrk. Tällaisia toimia ovat hikoilu (sauna ja urheilu), suolainen ruoka ja alkoholi.

Hinta

Katso tarkemmat hinnat hinnastostamme.

Mikäli olet uusi asiakas niin varaathan aina ensin maksuttoman konsultaatiokäynnin.

Tärkeää tietää!

Ennen jokaista hoitoa keskustelemme yhdessä asiakkaan kanssa halutuista hoitotuloksista ja odotuksista.

Hoitoihin sisältyy aina myös riskejä, jonka vuoksi ennen jokaista hoitoa asiakas täyttää esitietolomakkeen, jossa kartoitetaan terveydentilaa, allergioita jne. Tällä tavoin saamme minimoitua mahdolliset riskit kuten allergiset reaktiot.

Huomaathan myös, että toisinaan jokin perussairaus tai allergia voi olla este hoidon toteutukselle. Esitietolomakkeet ja hoidot ovat aina salassapidettäviä asioita ja luottamuksellista tietoa hoidon tekijän sekä asiakkaan välillä.

Haluamme tarjota Oulun ihonhoitokeskuksen asiakkaille vain laadukasta ja turvallista hoitoa ammattitaidolla. Koska hoidon toteuttaja on sairaanhoitaja, on Oulun ihonhoitokeskuksella myös potilasvakuutus.

Heräsikö kysyttävää?

Soita 041 3130 335 tai laita sähköpostia asiakaspalvelu@oulunihonhoitokeskus.fi